• Betong i tråd

  • Minikritikk 23.10.2020

  • Matilde Gaustad har tidligere funnet inspirasjon i massiv arkitektur, og er opptatt av dialog mellom sine verk og lokalene der hun stiller ut. Nå har hun gitt seg i kast med den karakteristiske arkitekturen på Nyhavna.

Surrealistiske hverdagsscener

Minikritikk 02.10.2020

Malerierne hænger dominerende på væggene og gør også umiddelbart størst indtryk med deres bastante og farverige penselstrøg. Alligevel er det efter endt besøg tegningerne som giver mig den klart bedste forståelse for kunstnerens personlige udtryk.

Døden, livet og det i mellom

Kritikk 30.09.2020

Utstillingen «Who wants to live forever?» ved Kunsthall Trondheim er mer opptatt av den mystiske tilstanden av å være død, heller enn døden som en del av livet.

Polare randsoner

Å være menneske; å være natur

«Menneskets avtrykk på jorda er så stort at det krever en ny forståelse, et nytt begrep som beskriver forholdet mellom natur og kultur. Jeg vil gjerne skrive naturkultur i ett ord». Hilde Methi er en av kuratorene bak Lofoten International Art Festival, som mottok Kunstkritikerprisen 2019.

Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge mener det ikke har blitt tatt godt nok hensyn til kunsthåndverkets posisjon i MiSTs planer om museumssammenslåing. 1. oktober inviterte de til seminar.

I Vååjnesasse buektedh kastar Tomas Colbengtson en känga mot de som förtryckt hans folk samtidigt som han lyfter fram de som har blivit förtryckta.

– Når jeg kommer til et sted bruker jeg tid på å ta inn områdets estetikk og stofflighet. Etter hvert forstår jeg stedet, forteller Maria Brinch. Hun er mottager av Ørland Sparebanks kunststipend 2020.

@artscenetrondheim