– Å bli nominert ville vært utelukket på 2000-tallet – ArtScene Trondheim


– Å bli nominert ville vært utelukket på 2000-tallet

Intervju, 09.12.2019

Gunvor Nervold Antonsen er den første tekstilkunstneren som deltar i Lorck Schive-utstillingen på Trondheim Kunstmuseum. Hennes prosjekt Vi er margen tar utgangspunkt i samtaler med tidligere arbeidere ved Kongsberg Automotive Rollag, en bildelfabrikk som har blitt flagget ut til lavlønnsland.

«Vi blir presentert for en historie om tilhørighet, identitet og fellesskap, ispedd levende og lydlige bilder fra hverdagen på fabrikken – dunk dunkdunk – og bitter distanse til konsernledelsen – desse følkje i Zürich«, skriver Martin Palmer om Nervold Antonsens bidrag.

I dette lydklippet kan du høre Nervold Antonsen fortelle om utstillingen, sitt politiske engasjement og det å være en miljøengasjert kunstner, men samtidig anerkjenne forurensningen som kunstproduksjon innebærer.

 

Intervjuet er publisert i samarbeid med podcasten Kunstpodden.

Gunvor Nervold Antonsen, vi er margen, Lorck Schive Kunstpris, TKM (F. Susann Jamtøy)

 

Lorck Schive kunstpris 2019
21. september 2019 – 19. januar 2020
TKM Bispegata

Artikkelfoto: TKM/Nadia Caroline Andersen