Stefanie Hessler ny direktør ved Kunsthall Trondheim – ArtScene Trondheim


Stefanie Hessler ny direktør ved Kunsthall Trondheim

Kommentar, 28.06.2019

Styreleder for Kunsthall Trondheim, Ellen Tveit Klingenberg, informerer i en mail til ArtScene Trondheim 28. juni 2019 at Stefanie Hessler er ansatt som kunsthallens nye direktør. Dette skjer på dagen tre måneder etter at søkerlisten ble offentliggjort. 

Hessler vil ha det overordnede ansvaret for kunsthallens program og for å lede institusjonen inn i en ny fase, heter det. Styreleder Klingenberg uttaler:

“Vi er svært glade for at Stefanie Hessler har takket ja til stillingen som direktør. Med Stefanies sterke visjon for institusjonen, samt hennes omfattende bakgrunn og store internasjonale nettverk er vi overbevist om at hun vil løfte Kunsthallen til nye høyder, i samarbeid med staben og styret. I årene fremover vil Kunsthallen fokusere på å nå ut til nye og bredere publikumsgrupper, og vi ser frem til å samarbeide med Stefanie om dette.”

Tyske Stefanie Hessler (f. 1987) har en omfattende bakgrunn som kurator i Skandinavia og internasjonalt. Hun er blant annet kjent for å fokusere på tverrfaglige prosesser og på lange og nære samarbeidsrelasjoner med kunstnere og med forskere innen forskjellige disipliner. Hessler har vært direktør for Studio Carsten Höller og gjeste-professor ved Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Fra 2016 har hun vært kurator for Thyssen-Bornemisza Art Contemporary, London og har blant annet initiert og vært ansvarlig for utstillingene “Joan Jonas. Moving Off the Land II”, Ocean Space, Venezia (2019) og “Armin Linke. Prospecting Ocean”, Institute of Marine Science, Venezia (2018).

Hessler har også vært med-kurator for Athen-biennalen (2018) og ansvarlig for konferansen “Practices of Attention” ved São Paulo-biennalen (2018). Hun er dessuten redaktør for publikasjoner som Life Itself (Moderna Museet og Koenig Books, 2016), Tidalectics. Imagining an Oceanic Worldview through Art and Science (MIT Press, 2018), og arbeider for tiden med en bok, Prospecting Ocean (MIT Press, høsten 2019).

Den nye kunsthall-direktøren kommenterer: 

“Det er fantastisk å bli en del av Kunsthall Trondheim på et så spennende tidspunkt – og få være med på å utvikle en profilert institusjon og programmet videre. Jeg gleder meg til å bosette meg i Trondheim og til å styrke forbindelsene mellom de lokale, nasjonale og internasjonale kunstmiljøene. Trondheim er en by som er kjent for innovativ forskning, særlig innen teknologi og naturvitenskap, og dette er en unik mulighet til å skape tverrfaglige relasjoner med kunst og kunstnere i sentrum.”

Hessler flytter til Trondheim og tiltrer i stillingen den 15. september 2019.