13 søker direktørstilling – ArtScene Trondheim


13 søker direktørstilling

Kommentar, 29.03.2019

 

Torsdag 28. mars offentliggjorde styreleder for Kunsthall Trondheim, Ellen Tveit Klingenberg, søkerlisten til direktørstillingen ved kunstinstitusjonen som åpnet høsten 2016. Listen teller 13 personer, noe som er én mer enn sist. Kunsthallens så langt eneste direktør, Helena Holmberg, meldte i desember 2018 at hun slutter i sin stilling i Trondheim den 1. mars 2019, for å begynne i en ny direktørstilling ved Marabouparken Kunsthall i Stockholm. Siden da har Kunsthall Trondheims kurator Carl Martin Faurby fungert i hennes sted.

Søkerlisten viser også denne gang en forholdsvis ung søkerliste, med mye kuratorisk orientering. Av geografisk relevans utpeker flere av søkerne seg med en tilknytning til nettopp Stockholm. Siden den offentliggjorte listen ikke inneholder annen informasjon enn alder, bosted og kjønn er det ikke alle søkere på stillingen det foreligger kunstfaglig informasjon om:

Maria Lind, f. privat

Maria Lind (53, Stockholm): Lind er fhv direktør ved Tensta Konsthall i Stockholm og har lang erfaring som kurator, skribent og underviser. Hun har virket som kunstnerisk leder for den 11. Gwangju Biennale, leder for utdannings programmet, Center for Curatorial Studies, Bard College, NY, USA (2008-2010) og sjef for Iaspis in Stockholm (2005-2007). Hun har før dette jobbet ved Kunstverein München og ved Moderna Museet i Stockholm.

Grant Watson F. privat

Grant Watson (52, London): Watson kommer fra stillingen som research-tutor ved Royal College of Art i London, der han i særlig grad har jobbet innenfor programmet Curating Contemporary Art. Han virker også som kurator og i kunstfaglige forskningsprosjekter og har tidligere jobbet som seniorkurator ved Institute of International Visual Arts i London, kurator ved Museum of Contemporary Art i Antwerp og Curator of Visual Arts at Project i Dublin.

Stefanie Hessler (32, London): Hessler kommer fra Tyskland og virker som kurator og skribent, bosatt både i London og  Stockholm. Sammen med Carsten Höller var hun med å dannet visningsrommet Andquestionmark i Stockholm. Hun er aktuell som kurator for Joan Jonas-utstillingen ved Ocean Space i Venezia mars 2019 og har blant annet nylig jobbet som kurator for ANTI den 6. biennalen i Athen (2018) ledet et symposium under den 33. São Paulo-biennalen (2018) og vært kurator ved Museum of Modern Art i Dubrovnik. Hessler jobber også som gjesteforeleser i kunstteori ved Kungl. Konsthögskolan i Stockholm.

Stefanie Hessler, f. privat

Theodor Ringborg (36, Johanneshov): Ringborg jobber som kurator ved Bonniers Konsthall, Stockholm. Han har tidligere jobbet som leder for Miliken Gallery i Stockholm og som assisterende kurator ved Färgfabriken i Stockholm. Ringborg kuraterte blant annet Momentum 2011 i Moss for fylkesgalleriet for Østfold, Punkt Ø. Han har som skribent utgitt flere bøker og bidratt til antologier, i tillegg til å ha skrevet for kanaler som ArtForum og Mousse Magazine.

Carl Martin Faurby (37, Trondheim): Faurby kom fra København da han i 2015 ble ansatt som kurator ved Kunsthall Trondheim.

Randi Thommessen (49, Trondheim): Thommesen virket i flere år som gallerist i Oslo, som leder for Lautom contemporary. Hun ble i 2015 ansatt som kurator ved Trondheim Kunstmuseum.

Hjørdis Kurås (44, Oslo): Kurås er utdannet kunstner og har jobbet med film og video innenfor både teater- og billedkunstfeltet. Hun sa i 2016 opp som leder for Samisk Senter for Samtidskunst etter to år i stillingen.

Ingeborg Prøis Bodzich (52, Namsos): Bodzioch ble ansatt som daglig leder i åremålsstilling ved Møre og Romsdal kunstsenter så nylig som i mars 2019. Hun har blant annet jobbet som museumspedagog ved kunstmuseet i Nord-Trøndelag.

Mauricio Ortega Montiel (54, Rørvik)

Elsa Itzel (26, Oslo)

Babak A. Tavassoli
(40, Trondheim)

Ali Reza Behbahani
(48, Trondheim)

I tillegg til disse tolv personene står en kvinne, bosatt i Norge, oppført som unndratt offentlighet.

Styreleder Klingenberg uttrykker overfor ArtScene Trondheim at hun er «meget godt fornøyd» med søkerlisten, men at hun ikke på nåværende tidspunkt kan opplyse om når aktuelle kandidater skal inn på intervju, eller når den nye direktøren ved Kunsthall Trondheim vil ansettes.