17 søkere til direktørstilling – ArtScene Trondheim


17 søkere til direktørstilling

Nyheter, 14.01.2014

Tirsdag 14. januar kunne Trondheim Kunstmuseum melde at 17 personer har søkt på stillingen som ny direktør ved museet. Administrerende direktør ved Museene i Sør-Trøndelag, Suzette Paasche, uttaler i forbindelse med kunngjøringen, at hun er godt fornøyd med både søknadsantallet og kompetansenivået den gjenspeiler.

– Ved forrige utlysning hadde vi langt færre søkere, noe som vitner om at Trondheim Kunstmuseum har økt synligheten de siste årene. Institusjonen er en ettertraktet institusjon å være leder for, kommenterer Paasche. Èn av grunnene til dette må riktignok tilskrives at museet denne gangen har gått bredere ut enn sist gang de søkte etter ny direktør i 2010. Dette ble bekreftet av Paasche overfor ArtScene Trondheim torsdag 09. januar.

Blant de 17 søkerne finner man:

– Henrik der Minassian: Direktør ved ROM for kunst og arkitektur, Oslo

– Lars Grambye: Kunsthistoriker, leder for Danish Contemporary Art Foundation (1997-2003), direktør for Malmö Konsthall (2003-2007), leder for kunsthallen Brandts i Odense (2007-2013)

– Lanfranco Aceti: PhD, University of the Arts London. Kuratorisk og undervisningspraksis fra London og Istanbul. Nåværende direktør ved Kasa Gallery, Istanbul

– Johan Börjesson: Kunsthallsjef ved Marabouparken (2006-2011)

– Jan Kokkin: Forfatter og tidligere kritiker for Dagens Næringsliv og Morgenbladet

– Shannon Egan: PhD, direktør ved The Schumucker Art Gallery, Gettysburg

– Ulrika Wallin: Rådgiver i rådmannens fagstab, kultur, Trondheim Kommune

–  Martina Fadda, BA Humanistiske fag, Norge

– Siri Mojlanen, MA Informatiker, Norge

– Ingeborg Bodzioch, MA, Norge

– Maurice Ortega, Mag. art, Australia

– Camilla Birkeland, Mag. art, Australia

– Eduard Alquèzar, BA, industriell modelering, Spania

Det meldes for øvrig om at fire av søkerne har bedt om å få sin søknad behandlet konfidensielt.

Paasche har overfor ArtScene Trondheim understreket at utlysningens søknadsfrist, som utløp 10. januar, ikke er bindende og at museet også kan ta kontakt med personer i tiden fremover.

Det er allerede foretatt en vurdering av samtlige kandidater og det planlegges intervjurunder allerede i uke 4. Overordnet er målet å ha en kandidat klar til styremøtet som skal avholdes den 28. februar.