Boklansering: Postnordisk av Jonas Ekeberg – ArtScene Trondheim


Boklansering: Postnordisk av Jonas Ekeberg

Kritikersamtaler, Media, 16.01.2020

Gustav Svihus Borgersen i samtale med Jonas Ekeberg om «Postnordisk – Den nordiske kunstscenens vekst og fall 1976 – 2016». (16.01.20)

«Postnordisk» er tjukk som en vedkubbe(…). [Utgivelsen] burde bli pensum på ethvert kunsthistoriestudium i Norden bare i kraft av dette materialet(…). –Arve Rød, Dagbladet 21. oktober 2019

Lytt til samtalen her:

http://soundcloud.com/kunsthalltrondheim/boklansering-postnordisk-av-jonas-ekeberg

Om utgivelsen:

«Postnordisk – Den nordiske kunstscenens vekst og fall 1976-2016» utgjør en omfattende presentasjon av nordisk kunst og kunstliv i overgangen fra postmodernismen til det som i dag kalles «samtidskunstens epoke».

Forfatteren behandler dette temaet med faglig grundighet og språklig letthet, og legger vekt på å lytte til kunstfeltets egne stemmer. Dette skaper en levende kunsthistorie som omhandler temaer som nordisme, feminisme, nettkultur, identitetspolitikk, sosial kunst, globalisering og kapitalismekritikk.

Om deltagerne:

Jonas Ekeberg er sjefredaktør for nettidsskriftet Kunstkritikk. Han er utdannet kunstner og har vært aktiv som kritiker, kurator, redaktør og institusjonsleder i det nordiske kunstfeltet siden begynnelsen av 1990-tallet. Fra 1. februar 2020 tiltrer han stillingen som kunstnerisk leder for Fotografihuset, Oslo.

Gustav Svihus Borgersen er kritiker og fast skribent for ArtScene Trondheim siden 2010. Han har undervist ved Institutt for kunst- og medievitenskap, NTNU, og skrevet for ulike kunsttidsskrifter samt i Adresseavisen i en årrekke. Nå jobber Borgersen som fagansvarlig, billedkunst, NTNU Universitetsbiblioteket.

Arr. Kunsthall Trondheim og ArtScene Trondheim