The Borings Introducing the 90´s er Trondheimkunsthall.com – ArtScene Trondheim


The Borings Introducing the 90´s er Trondheimkunsthall.com

Leder, 06.10.2011

Som et stressless-Tracksalbumtilbud til publikumere utaskjærs med cravings for trøndersk kunstscene tilbyr Trondheimkunsthall.com en virtuell utstilling av meme-fantastene The Borings aka Martin Stråhle og David Kumlin. Introducing the 90´s er et bestillingsverk hvor kunstnerne har fått i oppdrag å bruke nettportalen samtidig med at Trondheim, på godt og vondt åpner kunstslusene under storsatsningen Trondheim Open.

I de neste to ukene er Trondheimkunsthall.com omgjort til et meme-laboratorium fylt med et kaos av emosjoner og visuell tegnforvirring, mutert fram av internettkultur-evolusjonen vi lever i. En skamløs hyllest til Cindy Crawford kan nytes i enerom, på offentlige bibliotek, eller hvor du måtte befinne deg.

Cindy brukes som forførende introduksjon til det mer insisterende Blast from the Past, en hjemmesnekret sajt hvor spam og kommersielle hensikter trenerer innholdsproduksjonen. Ikke ulikt rollefordelingen i offentlige kontekster spesielt, eller ved frenetisk melking av kultur og næring-formidlingstaktikker, generelt.

På samme måte som performanceprosjektet Mom & Jerry (av Kjersti Vetterstad og Monica Winther) utleverer oss, går ikke Martin Stråhle og David Kumlin av veien for ha et nyansert blikk på hvordan vi observerer, filtrerer, responderer etc. i en virtuell hverdag.
Blast from the Past vier også det svenske internettfenomenet Anton Maiden (Anton Gustavsson 1980 – 2003) oppmerksomhet. Med link til et arkiv over guttens selvproduserte tolkninger av Iron Maiden som gjorde han til kjendis av en annen verden, blir man minnet på at allemanns-verktøyet internett (og senere sosiale media) forgriper ungdommens uskyld; Anton Maidens rise and fall som endte i selvmord, er muligens et karikert, tragisk eksempel på dette.

Introducing the 90´s er et sted hvor det virkelige og virtuelle bytter plass, omtrent som en hvilken som helst vanlig dag på jobben for The Borings. Sørg for å stikk innom!

Utstillingen åpner Lørdag 8. oktober t o m 17 oktober på http://trondheimkunsthall.com/
Blast from the Past finner du ved å trykke hvorsomhelst i sidekolonnene på forsida.