The Indians are Coming, Trondheim Kunstmuseum

Bildearkiv

1 – 31 oktober 2011

Trondheim Kunstmuseums bidrag til India 2011 er kollektivutstillingen The Indians are Coming. Til utstillingen er det gjort et utvalg blant kunstnerne som er bosatte i India,  og ikke fra den store indiske kunstnerdiasporaen som bor og arbeider i en eksiltilværelse i USA eller Europa. Innflytelsen fra den moderne, vestlige tradisjonen er likevel tydlig hos alle kunstnerne, men det samme gjelder tilstedeværelsen av to andre store kunsthistoriske epoker: den klassiske indiske kunsten og tribal art. I møtet mellom disse tradisjonene befinner den samtidige indiske kunsten seg, og i forskjellig grad lar kunstnerne seg påvirke av de omgivelsene de befinner seg i. Noen er umiskjennelige «indiske», andre er ved første øyekast ikke så åpenbare å plassere stedsmessig.