Anne Karin Furunes, Trondheim Kunstmuseum

Bildearkiv

Dialogue With Light av Anne Karin Furunes på Trondheim Kunstmuseum, 23.06 – 22.08.10

Fra Trondheim Kunstmuseum:

Anne-Karin Furunes (født 1961) er bosatt på Stjørdal i Nord-Trøndelag, og hun er utdannet både billedkunstner og arkitekt.

Utstillingen Dialogue with Light har et retrospektivt blikk og viser verk i ulike format og materialer. Museets østlige fasade viser et verk på drøyt 5 x 17 meter – sannsynligvis det største kunstverket som noen gang er utstilt ved Trondheim Kunstmuseum.

Anne-Karin Furunes har gjennom en årrekke perforert sine lerreter. Ved hjelp av hull har hun skapt mange portretter, ofte kvinner, men også menn, barn og utsnitt fra naturen. Hennes billedverden er stadig i endring, men det sanselige og vakre er hele tiden til stede, dette til tross for den brutale virkelighet mange av hennes motiver er hentet fra. Her er et spenningsfelt som fortryller og fascinerer, en dialog mellom betent arkivmateriale som fotos fra rasebiologiske arkiv og sterke, troverdige portretter i store format. Furunes formidler en empati med ofre for ulike samfunns rådende ideologi, gjerne portretter av kvinner fra ulike marginaliserte grupper i samfunnet.