Reality Check, Trøndelag Senter for Samtidskunst

Bildearkiv

Fra pressemeldingen:

REALITY CHECK  14. MAI – 6. JUNI 2010
 
Åpning med performance og fest fredag 14. mai kl. 19
 
Trøndelag Senter for Samtidskunst
 
Kunstnere: Rachel Dagnall, Chto Delat, Thierry Geoffroy, Anita Hillestad & Stig Olav Tony Fredriksson, Vladan Jeremic & Rena Rädle, Tellervo Kalleinen & Oliver Kochta-Kalleinen, Lådan/The Mobile box v. Mari Lagerquist, Nina Lassila, Lina Persson, Lise Bjørne Linnert, Martyna Starosta og  Lisa Torell.
 
Som en del av REALITY CHECK organiserer og leder Thierry Geoffroy et Critical Run  8. mai.
Eksperter i Team-KiT/NTNU under ledelse av Christel Sverre presenterer sitt prosjekt ”Kunsthall i Trondheim” 8.-9. mai.
 
Tittelen REALITY CHECK henspiller på en handling der man finner ut av om ens idéer, planer og visjoner har grunnlag og/eller fungerer i virkeligheten. Her kan tittelen også leses som at kunsten undersøker virkeligheten.

REALITY CHECK vil sette fokus på samfunnsengasjert kunst, kunst og aktivisme. Deltakende kunstnerne arbeider alle med prosjekter som undersøker og handler om virkeligheten dvs. hverdagen og livet vi lever, og samfunnet og verden vi lever det i. Denne gang legges det ekstra vekt på kunst som en sosial aktivitet, gallerirommet som et sosialt rom. Et sted der de ulike kunstnernes virksomheter møtes og idéer utveksles mellom kunstnere og publikum, og derfor kommer det til å dukke opp ulike aktiviteter med jevne mellomrom i løpet av hele perioden.

Se www.samtidskunst.no for detajer og oppdatert program. Publikum får ta del av  stedspesifike verk, videoarbeid, fototekster, objekter og installasjoner i galleriet, i tillegg til møter med kunstnere, workshop og diskusjon.

The Black Cube/visningsrommet for video & lyd, kloner seg og bli flere, for visning av Partisan Songspiel av Chto Delat/Jeremic&Rädle, The Complaints Choir av Tellervo Kalleinen & Oliver Kochta-Kalleinen og Pyromanic Exercises og Voodoo Instructions av Martyna Starosta.
 
Kunst og aktivisme i historisk perspektiv er en del av RC gjennom tekster og gjennom et video program som viser politiske aksjoner og performance av bland andre Kjartan Slettemark, Fia Stina Sandlund, Ann Sofie Sidén m. fl. Videoprogrammet ACTIONS! er kuratert av Anna Linder /Filmform i Stockholm

En publikasjon blir produsert i forbindelse med prosjektet, med tekster om aktivisme og kunst både i nåtid og i historisk perspektiv i Norden og på Balkan. Utgivelsen inneholder tekster av Misko Suvakovic (Prof.Kunstakademiet i Beograd), Anders Burman (Idéhistoriker, Sverige) og Ana Vilenica ( Fil.Dr. kunsthistorie, Serbia). Kjetil Røed (Kritiker/skribent Norge) Malmö Fria Kvinnouniversitet, intervju om Partisan Songspiel av Prelom Kolektiv med Chto Delat og Jeremic/Rädle. Lisa Torells stedsspesifikke prosjekt ”Det Oväntade” vil også bli presentert i publikasjonen.
 
REALITY CHECK er støttet av Fritt Ord og Trondheim Kommune
Critical Run er gjennomført med støtte fra Bildende Kunstneres Hjelpefond
The Black Cube er støttet av Norsk Kulturråd
 
Kontakt for mer informasjon og bilder: Madeleine Park, tlf.: 91383842, www.samtidskunst.no

Fotograf: Daniel Slåttnes