Lina Berglund Trøndelag Senter for Samtidskunst

Bildearkiv

The Inner Eye: Lina Berglund På The Black Cube, 19.02.-08.03.10

 

Lina Berglunds stedspesifike installasjon i The Black Cube undersøker forholdet mellom visuelle dvs fysiske, synlige bilder og psykiske, usynlige bilder. Installasjonen består av en projektor og en videoprojeksjon, der projektoren og projeksjonen kan leses som analogier for kroppen og bevisstheten. En meditativ tekst med tittelen “observing your self”, fungerer som et lydspor i installasjonen. Lyset i The Inner Eye består av dets klassiske metafor: bevissthet, oppmerksomhet, forståelse og innsikt. Verket assosierer også til Camera Obscura, også kalt The Dark Chamber, og dens form for representasjon av virkeligheten. En teknologisk funksjon som minner om våre øyne og som ble opphav til sentralperspektivet og senere vår tids eksploatering av fotografiske bilder.

The Black Cube blir en analogi for et indre rom i hjernen. Et rom der mørket symboliserer det ubevisste og usynlige Installasjonen involverer betrakteren i en iscenesettelse av sansene og rommet selv.

Lina Berglund er født 1980 I Sverige. Hun har en MFA fra Kunstakademiet I Trondheim 2009.

* Mer informasjon: http://www.samtidskunst.no

Tekst Fra Underskog