Markus Lantto, Babel visningsrom for kunst

Bildearkiv

Fra babels hjemmeside:

MARKUS LANTTO (SE)
Du er den snilleste svenske jeg kjenner
åpning 13 november kl 19.00
utstillingsperiode: 13 – 22. november 2009
Babel visningsrom for kunst

«När jag snackar konst… brukar jag säga att jag har utbildat mig till konstnär för att ha nånting att falla tillbaka på. Och jag skojar egentligen inte.»

Markus Lantto billedkunstner fra Kiruna, bosatt på Lademoen, foretrekker å snakke kunst med den gemene hop framfor den kunstinterne klubben. For Lantto skiller ikke kunsten seg fra annen virksomhet. » I Umeå byggde jag en installation som var till för att lyssna på regnet i. När utställningen var över sålde jag den som lekstuga.» Lanttos bidrag til en utstilling i Tampere i 2008, var å utforme og snekre kasser som beskyttet og fraktet arbeidene til de andre inviterte kunstnerne. Vel framme i Tampere, ble fraktkassene stilt ut sammen med de andre verkene i utstillingen.

Lantto synes videre å ha en forkjærlighet for iscenesatte bruksgjenstander. Også de som pr definisjon ikke oppfattes som kunst. Med et semiKaurismäkisk blikk tillegges road tripen mellom Trondheim og Kiruna like mye oppmerksomhet som utsmykkingsoppdraget som er årsak til turen. Facebook-venner kan følge Lantto i det han ved E6 i Ånäset dokumenterer «The largest cheese slicers in the world.» eller «The gas station/café outside of Sollefteå I use to stop at for a coffee break.» Skobutikken i Spøkelselsbyen Vittangi vekker interesse, slik som Akkats kraftstasjon utenfor Jokkmokk hvor kunstnerne Bengt Lindström og Lars Pirak har utformet et fargesterkt cobra slash basquaitaktig monumentalt maleri.

Utstillingen Du er den snilleste svenske jeg kjenner består, ikke overraskende, av ulike bruksgjenstander og verk satt inn i en ny kontekst.

Med värm rekommendation,

Babel visningsrom for kunst
Mellomveien 4, Lademoen
www.babelkunst.no

åpningstider: torsdag – fredag: 11 – 18, lørdag – søndag: 12 – 16