Tian Miller, Babel

Bildearkiv

Tian Miller, Babel Visningsrom for kunst, 6 januar 2009.  Den skotsk/norske kunstneren Tian Miller (f. 1971) kombinerer ulike teknikker som collage, broderi, og tekstiltrykk i sine arbeider. I sitt nåværende arbeid tar hun i bruk funnete materialer som tøy med påtrykk, gamle tapeter hun har hentet fra forlatte bygninger og klær, kjøpt second hand. Tian har sin utdannelse fra Glasgow school of art (2004). Hun bor og virker i Glasgow.

”Sometimes the found materials are used as a backdrop to an implied story, at other times the pattern is worked back in over the foreground image meshing them together. There is a contrast between two very different modes of production – commercial mass-produced fabrics on the one hand, and hand printed, hand stitched unique designs on the other.” Tian Miller